• Over de Aglaonema

  Van natura is de Aglaonema afkomstig uit de Tropische gebieden van Indonesië en omstreken. Daar groeit hij onder de grotere beplantingen van het Tropische regenwoud. Hierdoor gedijt de plant prima op een donker plekje

  Aglaonema assortiment
 • Kenmerken Aglaonema

  • Middelmatige dorst
  • Halfschaduw - veel indirect zonlicht
  • Luchtzuiverend
  • Giftig voor huisdieren

Verzorging van de Aglaonema

De ideale plek in huis voor je Aglaonema

De Aglaonema heeft wel zonlicht nodig om te groeien. Hoe meer zonlicht, hoe sneller de plant groeit. Maar let wel op, want te veel zonlicht zal het blad verbranden. Geef de plant daarom maximaal drie uur direct zonlicht per dag

Heb je een Aglaonema met rode tinten in het blad? Kies dan voor een iets lichtere plek

 

Aglaonema water geven 

De Chinese evergreen heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

Planten met een doorsnee dorst mogen tot 50% uitdrogen. Steek je vinger in de aarde (of gebruik een watermeter), voel je nattigheid voor je aan het midden van de pot bent? Dan wacht je best nog even voor je opnieuw water geeft.

Verzorgingsproducten voor je Aglaonema

Aglaonema stekken 

De Aglaonema maakt van nature stekjes aan rondom de moederplant. Deze trek je los en plaats je in een aparte pot. Probeer de wortel zo min mogelijk te beschadigen.

 

Aglaonema verpotten 

Een Aglaonema is een kleine kamerplant die langzaam groeit. De plant verpotten is hierdoor niet vaak nodig. Voorzie genoeg ruimte voor de wortels en je Aglaonema is gelukkig en gezond. 

Typische Aglaonema problemen 

Is een Aglaonema giftig? 

Het sap en de vruchten van de Aglaonema zijn licht giftig en leiden tot misselijkheid na inname. Het sap van het blad leidt in zeldzame situaties tot huidirritatie na aanraking. 

Onze populairste kamerplanten!