Aloe vera: Verzorging & tips - Dau

Aloe vera: Verzorging & tips

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Aloe vera. Succes!Hoeveel water heeft de Aloe vera nodig?

De Aloe vera heeft niet veel water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

Een plant die weinig dorst heeft mag bijna volledig uitdrogen. Weegt je pot heel licht? Dan is het waarschijnlijk tijd!Hoeveel licht heeft de Aloe vera nodig?

Deze plant staat graag in de halfschaduw tot in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Noorden, Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Aloe vera voeding krijgen?

Je kan de Aloe vera best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Aloe vera 1x per maand voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Aloe vera stekken?

De Aloe vera vermeerderen kan door middel van het afknippen van een blad van de plant en deze in water of aarde wortels laten schieten.Is de Aloe vera luchtzuiverend?

De Aloe vera is luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Aloe vera giftig voor dieren?

De Aloe vera is giftig voor dieren. Kijk dus zeker dat je fluffy friends de plant niet kunnen opeten!

 

 

Onze populairste kamerplanten!