Asparagus setaceus: Verzorging & tips - Dau

Asparagus setaceus: Verzorging & tips

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Asparagus setaceus. Succes!Hoeveel water heeft de Asparagus setaceus nodig?

De Asparagus heeft niet veel water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

 

Een plant die weinig dorst heeft mag bijna volledig uitdrogen. Weegt je pot heel licht? Dan is het waarschijnlijk tijd!Hoeveel licht heeft de Asparagus setaceus nodig?

Deze plant staat graag in de halfschaduw tot in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Noorden, Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Asparagus setaceus voeding krijgen?

Je kan de Asparagus best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Asparagus setaceus 1x per maand voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Asparagus setaceus stekken?

De Asparagus vermeerderen kan door middel van het splitsen van de plant in meerdere planten door de wortel te scheuren.Is de Asparagus setaceus luchtzuiverend?

De Asparagus is luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Asparagus setaceus giftig voor dieren?

De Asparagus is giftig voor dieren. Kijk dus zeker dat je fluffy friends de plant niet kunnen opeten!

 

 

Onze populairste kamerplanten!