Begonia maculata 'Wightii': Verzorging & tips - Dau

Begonia maculata 'Wightii': Verzorging & tips

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Begonia maculata 'Wightii'. Succes!Hoeveel water heeft de Begonia maculata 'Wightii' nodig?

De Stippenplant heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

 

Planten met een doorsnee dorst mogen tot 50% uitdrogen. Steek je vinger in de aarde (of gebruik een watermeter), voel je nattigheid voor je aan het midden van de pot bent? Dan wacht je best nog even voor je opnieuw water geeft.Hoeveel licht heeft de Begonia maculata 'Wightii' nodig?

Deze plant staat graag in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Begonia maculata 'Wightii' voeding krijgen?

Je kan de Stippenplant best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Begonia maculata 'Wightii' om de 2 weken voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Begonia maculata 'Wightii' stekken?

De Stippenplant vermeerderen kan door middel van het afknippen van een blad van de plant onder een knooppunt en deze in water of aarde wortels laten schieten.Is de Begonia maculata 'Wightii' luchtzuiverend?

De Stippenplant is luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Begonia maculata 'Wightii' giftig voor dieren?

De Stippenplant is giftig voor dieren. Kijk dus zeker dat je fluffy friends de plant niet kunnen opeten!

 

 

 

Onze populairste kamerplanten!