Philodendron White Knight: Verzorging & weetjes - Dau

Philodendron White Knight: Verzorging & weetjes

 

Hieronder alle basics om te zorgen voor de Philodendron White Knight. Succes!Hoeveel water heeft de Philodendron White Knight nodig?

De White Knight heeft een gemiddelde hoeveelheid water nodig. Hoeveel water je juist moet geven hangt af van de plaats waar je plant staat, hoeveel licht er op die plaats valt, hoe vochtig de lucht is rond de plant, hoe groot de plant is en in welke soort pot de plant staat. Daarom is het best altijd even te checken met je vinger.

Planten met een doorsnee dorst mogen tot 50% uitdrogen. Steek je vinger in de aarde (of gebruik een watermeter), voel je nattigheid voor je aan het midden van de pot bent? Dan wacht je best nog even voor je opnieuw water geeft.Hoeveel licht heeft de Philodendron White Knight nodig?

Deze plant staat graag in de halfschaduw tot in veel indirect licht. Daarom is de beste plaats voor deze plant bij een raam gericht naar het Noorden, Oosten of Westen.Hoe vaak moet de Philodendron White Knight voeding krijgen?

Je kan de White Knight best alleen voeding geven wanneer je ziet dat deze in actieve groei is. Dit is het geval wanneer er nieuwe, jonge bladeren tevoorschijn blijven komen. Meestal gebeurt dit in de warmere maanden van het jaar maar bij sommige planten, afhankelijk van hun situatie, kan dit het hele jaar door zijn.

Bij actieve groei mag je de Philodendron White Knight om de 2 weken voeding geven. Wij raden biologische en natuurlijke voeding aan in korrelvorm. Korrels geven langzaam en heel langdurig voeding af, in tegenstelling tot vloeibare voeding, en moeten daarom maar 1 of 2 keer per jaar aan je plant worden toegevoegd.Hoe kan je de Philodendron White Knight stekken?

De White Knight vermeerderen kan door middel van het afknippen van een blad van de plant onder een knooppunt en deze in water of aarde wortels laten schieten.Is de Philodendron White Knight luchtzuiverend?

De White Knight is luchtzuiverend. Mooi en gezond dus!Is de Philodendron White Knight giftig voor dieren?

De White Knight is niet giftig voor dieren. Helemaal veilig voor jou en je fluffy pooch!

Onze populairste kamerplanten!