De beste kamerplanten voor weinig licht, zelfs zonder groene vingers! - Dau

De beste kamerplanten voor weinig licht, zelfs zonder groene vingers!

Wil je een schaduwrijke plek in huis toch groen laten kleuren? Of ben je bang dat je vingers niet groen genoeg zijn om een plant te verzorgen? Geen probleem! Er zijn genoeg kamerplanten die weinig licht nodig hebben en dus prima tot hun recht komen in de schaduw en die weinig zorg nodig hebben. In dit blogartikel lees je welke planten dat zijn, en hoe je ze het beste kunt verzorgen.

 

1. Aspidistra elatior (Kwartjesplant)

De Aspidistra is een klassieker onder de schaduwkamerplanten. Deze sterke plant kan namelijk wel tegen een stootje en heeft weinig verzorging nodig. De enige echte verzorging die de Aspidistra nodig heeft is regelmatig water geven en dat is het dan ook. Deze plant wordt trouwens ook wel de 'Plant van de schaduw' genoemd. Zegt genoeg, niet?

 

2. Chlorophytum (Graslelie)

De Graslelie is een schaduwliefhebber pur sang. Deze plant heeft weinig licht nodig en kan dus makkelijk in de schaduw gezet worden. Daarnaast is deze plant ook nog eens heel makkelijk in onderhoud. Je hoeft de Spinnenplant namelijk maar één keer per week water te geven.

 

vrouw geeft plant in de schaduw op schap water

3. Epipremnum aureum (Pothos)

De Pothos is een echte schaduwplant waardoor deze kamerplant ook heel makkelijk te verzorgen is. Ook deze plant hoeft maar één keer per week water te krijgen. Daarnaast staat de Pothos ook nog eens bekend om zijn vermogen luchtvervuiling te verminderen. Dit komt doordat de Pothos schadelijke stoffen uit de lucht absorbeert via zijn bladeren.

 

4. Dracaena marginata (Drakenbloedboom)

De Dracaena is een schaduwkamerplant die in het wild inheems is in Afrika en Madagaskar. Deze plant kan maar liefst vijf meter hoog worden, maar je kunt de Dracaena ook gemakkelijk stekken en laten groeien tot een kleinere versie van zichzelf. De Dracaena houdt ervan om wat vaker water te krijgen dan andere schaduwplanten. Geef deze plant dus twee keer per week water.

 

5. Sansevieria (Vrouwentong)

De Vrouwentong is een schaduwplant met veel verschillende soorten. Deze kamerplant is heel makkelijk te verzorgen: je hoeft de Vrouwentong maar één keer per twee weken water te geven. Daarnaast is deze plant ook heel makkelijk te stekken en te vermeerderen.

 

Of je nu een plantenkiller bent of gewoon vergeetachtig, wij zijn er voor jou. Bekijk onze lijst met gemakkelijk te verzorgen schaduwplanten die het goed zullen doen in jouw huis of kantoor. En als je nog steeds niet kunt beslissen welke je moet bestellen, maak je geen zorgen, Dau heeft een handig hulpmiddel dat je zal helpen de perfecte plant voor jouw ruimte te vinden. Dus waar wacht je op? 

 

Onze populairste kamerplanten!